WojtekSz, licznik Ci troche bedzie przeklamywal no i komfort bedzie mniejszy, o homologacji nie wspominajac. Jesli juz to kombinowalbym z profilem 55 a nie nizej.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
WojtekSz, średnica koła mniejsza o 3,4% o tyle też będzie Ci zawyżał licznik, 11mm mniej powietrza między obręczą i podłożem- będziesz bardziej "czuł" jakośc nawierzchni i o tyle zmniejszy Ci sie prześwit, trochę mniejszy opór powietrza, na zakrętach mniejsze znoszenie boczne oponyGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez raventesMam pytanie trochę z innej beczki. Czy jakość opon może mieć znaczenie podczas przyśpieszania auta :?:With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez raventesMam pytanie trochę z innej beczki. Czy jakość opon może mieć znaczenie podczas przyśpieszania auta :?:Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
Komentarz
-
-
Miałem letnie Toyo Proxes CF1 - całkiem ok. W porównaniu do ContiEcoContact wypadały baardzo dobrze.
Obecnie mam zimowe Toyo S953 i jestem bardzo zadowolony. Na śniegu nie ustępują GY UG8 czy Michelin A4, na mokrym niby trochę gorzej ale szczerze mówiąc nie czuje różnicy mimo rozmiaru 225/45r17
Komentarz
-
-
Wcześniej posiadałem japończyka i na tamtejszym forum Toyo były uważane za jedne z najlepszych jezeli chodzi i własciwości jezdne, testowane przez bardzo wielu forumowiczów/kolegów i jak najbardziej pochlebne opinie o proxes'ah. Co do egzotyczności marka jest bardzo popularna wśród fanów/posiadaczy aut japońskich także na forach Passwordjdm, jdm style, hondaprelude.pl mozna bardzo duzo poczytać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamCo sądzicie o oponach Toyo.
Opinie w necie dość dobre chociaż dla mnie to marka egzotyczna jak nexeny czy inne wynalazki.
... aż w 1,8 TSI nie spróbowałem Potenzy S001 - "zabija" wszystko na czym dotychczas jeździłem: pięknie klei się do asfaltu a przy tym jest twarda, z mega twardymi bokami, w zasadzie nie do rozwalenia na dziurach ( pomimo 225/45/17 ). Jedyna wada to to, że jest głośna, ale rekompensuje Ci to w każdym ostro przejechanym zakręcie. Jeśli nie wymyślą nic lepszego to na wiosnę znów wpada S001.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamCo sądzicie o oponach Toyo.
Opinie w necie dość dobre chociaż dla mnie to marka egzotyczna jak nexeny czy inne wynalazki.Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Komentarz
-
-
Muszę kupić 2 sztuki, a być może 4 nowych opon na lato.
Interesuje mnie wyłącznie rozmiar 225/40 R18 do mojej Octavii II FL RS w kombi.
Po dłuższych poszukiwaniach i przeczytaniu kilku wątków wybrałem poniższe.
Czy możecie mi któreś z nich polecić bądź odradzić ?
Ktoś je używał ?
A może ktoś z Was zaproponuje coś zupełnie innego ?
Lista:
1. Vredestein Ultrac Sessanta
2. Vredestein Ultrac Cento
3. Dunlop SP Sport MAXX GT
4. Pirelli P Zero Nero GT
5. Goodyear Eagle F1 Asymetric 2
Poprzedni właściciel jeździł na tych Continental ContiSportContact 5 ale nie polecał, bo za szybko się ścierały.
Kupił w kwietniu 2013, przejechał 28 000 i opony nadają się do kosza... :/
Komentarz
-
-
musze wymienic oponki letnie w moim 'autobusie' :szeroki_usmiech
otoz potrzebuje 205 /55 r 16. i mam kilka pytan:
1 jakie konkretne modele polecacie w klasie 'budzetowej'? np roadstone tudziez gisavled/ debica sa w przedziale 200-240zl. nie czepiac sie ich ?czy brac moze jakies uzywane marki w dobrym stanie?
2 czy warto brac pod uwage bieznikowane opony? ( cos mnie kusi zeby chociaz pare wziac na sprobowanie )sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Z całej listy (po konsultacjach z dwoma stacjami wulkanizacyjnymi) na placu boju pozostały:
1. Vredestein Sessanta (bardzo polecane na forum BMW gdzie wcześniej siedziałem)
2. Bridgestone Potenza S001 (zdecydowany faworyt na tym forum)
Opony różnią się przede wszystkim twardością i pewnie na dniach będę musiał zdecydować.
Ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia, które mogą pomóc w wyborze ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123np roadstone tudziez gisavled/ debica
albo:
Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xisqoZ całej listy (po konsultacjach z dwoma stacjami wulkanizacyjnymi) na placu boju pozostały:
1. Vredestein Sessanta (bardzo polecane na forum BMW gdzie wcześniej siedziałem)
2. Bridgestone Potenza S001 (zdecydowany faworyt na tym forum)
Opony różnią się przede wszystkim twardością i pewnie na dniach będę musiał zdecydować.
Ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia, które mogą pomóc w wyborze ?Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Komentarz
-
-
a Dunlop Sort Maxx RT nie wchodzi w rachubę?
Z opinii w internecie też wypadają bardzo dobrze.
Chyba dołączą do wybranej już dwójki i coś wybiorę...
Jak na razie na:
1 miejsce: Bridgestone
2 miejsce: Vredestein
3 miejsce: Dunlop
Ktoś jeszcze coś poleci bądź da znać na temat wybranych przeze mnie opon ?
Komentarz
-
-
xisqo, S001 - opona MEGA twarda na bokach - trzymanie w ostrych zakrętach jest niesamowite. Jedyna "wada" związana z twardością opony to jej głośność, ale mimo tego i tak na wiosnę znów wpadają S001 :diabelski_usmiech .
Dwóch pozostałych nie używałem, więc nie oceniam.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz